Rubriky
Nezařazené

Kameničtí skauti jdou příkladem v mnoha případech

Ředitelka Farní charity děkuje skautům.

Začátek jara letošního roku se pro nás všechny stal něčím mimořádným a neznámým, a to nejvíce po vyhlášení nouzového stavu země 12. března 2020. Naší terénní pečovatelskou službou zajišťujeme pomoc téměř stovce seniorům a nebylo snadné se vyrovnat se všemi opatřeními a nařízeními.
V této těžké době se však mezi námi našlo mnoho lidí, kteří byli ochotni obětovat svůj volný čas, své bezpečí a neváhali ani na okamžik podat pomocnou ruku potřebným. Mezi tyto osoby patřili bezesporu skautky a skauti z Kamenice nad Lipou. Jejich nasazení v době nouzového stavu pro nás bylo obrovskou pomocí, ale také morální podporou a ujištěním, že i v nejtěžších chvílích na „TO“ nejsme sami. Především bych ocenila práci Michala Koláře, který se stal ze dne na den koordinátorem pomoci, ať už se pomoc týkala distribucí roušek mezi organizace či samotné seniory, tak koordinací dobrovolníků u nás na Charitě. V době od 18. března do 30. května v naší službě odpracovali skautky a skauti mnoho hodin, a to bez nároku na honorář, kterého se většinou zřekli ve prospěch potřebných. Často se píše nebo říká, jaká je ta mladá společnost nevychovaná a ničeho si neváží.
Jsem si jistá, že tento výrok není zcela pravdivý a ve společnosti je mnoho mladých lidí s laskavým srdcem a ochotou pomáhat slabším. Kameničtí skauti jdou příkladem v mnoha případech i ostatním a díky jejich přístupu napomáhají vychovávat další „slušné“ generace dětí.

Děkuji
Koubová Jitka, ředitelka Farní charity Kamenice nad Lipou