Rubriky
Nezařazené

Pomáháme v době epidemie

Skauti pomáhají organizovat pomoc našim spoluobčanům zasažených následky epidemie Covid19.
Město Kamenice nad Lipou obnovilo informační a nouzovou telefonní linku s číslem: 601 331 551.

Město Kamenice nad Lipou obnovilo informační a nouzovou telefonní linku
s číslem: 601 331 551

Město Kamenice nad Lipou nabízí možnost seniorům, zdravotně znevýhodněným osobám či osobám v karanténě, kteří nemají jinou možnost (rodina, sousedé apod.), zajištění nejnutnějších nákupů (potraviny, léky); v tomto případě, prosím, volejte na informační telefonní číslo: 601 331 551 v pracovní době od 8:00 do 15:00 hodin.

Společně s městem Kamenice nad Lipou, Farní charitou a dobrovolnými hasiči je naše středisko součástí organizační skupiny zajišťující pomoc spoluobčanům v této době. Naším úkolem je koordinace a zajištění všech dobrovolníků.

Vedoucím a organizátorem všech dobrovolníků je Jakub Cesty Veřtát: jakub.cesty.vertat@skaut.cz, 724 071 501

Naše pomoc se momentálně soustřeďuje na zajištění nákupů i donášky potravin a léků seniorům a lidem v karanténě, o které se nám kdo jiný postarat. Zároveň jsme připraveni případně pomoc Farní charitě, pokud by kvůli epidemii došlo k personální krizi.

Oceníme další dobrovolníky (i do zálohy)

Pokud je vám více než 18 let a máte chuť a čas pomoc svým sousedům, tak napište nebo zavolejte Jakubovi. Vysvětlí vám aktuální situaci i možnosti zapojení.
Sháníme lidi, kteří jsou ochotni část svého času v týdnu (klidně po práci) věnovat nákupům a roznáškám jídla či léků, případně pomoci na Farní charitě.

Společně to zvládneme!